Els creuers, disposats a marxar de Catalunya per la taxa turística

•Les principals companyies de creuers han manifestat el seu rotund rebuig a la taxa turística, de 2,5 euros per passatger, que s’aplicarà a Catalunya a partir de novembre. Algunes navilieres estan disposades a deixar d’operar en els ports catalans. Cal recordar que pel port de Barcelona van passar l’any passat 2,6 milions de passatgers de creuers. Per tant, la taxa turística permetria recaptar uns 6,5 milions d’euros a l’any.
•El grup Carnival (que amb les seves deu companyies mou un milió de passatgers anuals només en el port de Barcelona), Royal Caribbean, Oceania i Aida són algunes de les navilieres que ja han expressat el seu malestar per la nova taxa, doncs entenen que els tocarà cobrar-la al client, sense poder repercutir l’increment en el preu final.
•Aquesta taxa no és positiva per al sector ja que incrementaria els costos d’operació, la qual cosa no repercutirà en el preu al client final, però generaria un fort impacte en les navilieres.
• A més, la taxa tal com està plantejada assemblarà als vaixells de creuer amb hotels de cinc estrelles, on s’aplicaria el tram més elevat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php