La perspectiva econòmica IV Rànquing mundial i europeu

•Els 50 principals ports del món van rebre més de 60 milions de passatgers en 2011, un 4,3 % més que l’any anterior. D’ells, 21, el 42% del total, es troben situats en el Carib i van acaparar més de la meitat del tràfic de passatgers de creuers, el 51,5%, amb 31 milions de creueristes , una xifra que, pel que fa a 2010, amb prou feines suposa un 1,1% més, segons informació del Ministeri de Foment.
•Quant als ports europeus, van sumar 23,9 milions de passatgers, un 9,8% més, la qual cosa els converteix al segon mercat mundial, amb el 39,7% del total. Del subtotal europeu, prop del 85%, és a dir més de 20 milions de creueristes , van fer recorreguts pel Mediterrani.
• D’acord amb el darrer estudi de nacionalitats dels creueristes del Port de Barcelona, elaborat el 2010, el 18% dels passatgers de creuer són espanyols; també 18% procedeixen d’Estats Units; el 15% són britànics i el 13%, italians. Un 6,5% del total de creueristes que arriben a la capital catalana són de nacionalitat alemanya i un 5,5% són canadencs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php